zondag 14 september 2014

Noorderlicht


De fotomanifestatie Noorderlicht is dit jaar in Leeuwarden. Aan het straatbeeld te zien zou je het niet meteen zeggen. Geen grote sandwichborden of posters. Slechts hier en daar een pamflet voor een raam.

Laatst hoorde ik op televisie spreken van Noorderlicht in Groningen. Je zou het bijna geloven als je simpel door de Leeuwarder binnenstad loopt. Pas in het Fries Museum, de Blokhuispoort, het Natuurmuseum en het winkelcentrum Zaailand bemerk je ineens dat de manifestatie wel degelijk in Leeuwarden is met tal van dependances naast de hoofdexpositie in het Fries Museum.








Jaloers kijk je dan naar de Fundatie in Zwolle, die sinds de heropening de ene na de andere publiekstrekker in huis haalt. Zo krijg je mensen binnen en heeft het museum een echte meerwaarde voor de stad. Nu is het toch vooral het mooie gebouw en het veel gezelliger Zaailand.


Een ander voordeel van zo'n fotomanifestatie is de opvulling van de vele lege winkelruimtes. In het winkelcentrum Zaailand staat er nogal wat leeg bij. Nu zie je hoe je die tijdelijk kunt gebruiken. Mooi is dat en het geeft ook nog een bijzonder effect. 




Geen opmerkingen:

Een reactie posten