donderdag 14 augustus 2014

Voorwaarts Christenbroeders!



Eigenlijk miste ik het een beetje de afgelopen tijd. Er was toch genoeg ellende in de wereld om het christelijk geluid te laten horen. Plots is het er weer.

Het is ook wat als je een gelovig mens bent. De opdracht is toch duidelijk de noden van de medemens te verlichten. Een paar duizend dode Palestijnen kregen amper aandacht, want ja, een beetje christen staat pal achter Israël. Moeilijk zo iets.

Vroeger was dit gemakkelijker. Dan had je het IJzeren Gordijn met de goddeloze Russen en daar werden christenen vervolgd. Dat was duidelijk dus scheepten ze er stiekem vrachten bijbels heen. Toen het gordijn viel wisten de schriftvolgers niet hoe snel ze hulptochten moesten organiseren naar die geknechte volken in het Oosten. Bijbels ook, maar nu verpakt in onze afgedragen spulletjes.

Maar al snel bleek de behoefte er niet zo groot, dus werd het een beetje stil. Je kunt niet iedereen te hulp schieten tenslotte. Ja, er waren natuurlijk witte raven die hulp organiseerden naar hulpbehoevende armen in Afrika maar tja sinds het een beetje gevoelig ligt dat met de winning van nieuwe zieltjes te combineren was daar voor de meerderheid de lol al snel af.

En potdikkeme laten de Russen en Chinezen de christenen ook nog met rust. Dus dan keer je je een beetje in je zelf. En hier viel ook nog wel wat te evangeliseren. Ik kan me zo voorstellen, dat het allemaal niet zo levensvullend was. Hoezo noden lenigen?

En dan komt er als een Godsgeschenk ISIS die de meest gruwelijke misdaden tegen christenen begaat. Nu waren die jihadisten al wat langer aan het moorden, maar ach, je kunt niet overal bij zijn. Maar vanaf het moment dat bekend werd dat christenen het doelwit werden, was de goegemeente in een klap wakker.

Vergeten was de inval in Gaza. Dit was het echte werk. Vervolgde christenen te hulp schieten. Dus zien we nu uit alle christelijke hoeken initiatieven die duivelse ISIS aan te pakken. Christelijke politici worden plots wakker uit het zomerreces, inzamelingsacties komen op gang en de regering wordt aangespoord toch echt iets te doen daar in dat verre land.

Nee, geen verkeerd woord over onze christelijke medemens. Ik vind dit mooi en ben bijna het zwijgen vergeten over de overdadige wraakoefening van Israël in Gaza. Voorwaarts Christenbroeders!!!




Geen opmerkingen:

Een reactie posten