woensdag 1 maart 2017

De vernielers van de democratie



De zelfverzekerde grijns op het gezicht van VNL-lijsttrekker Jan Roos terwijl hij geroosterd werd door Jinek spreekt boekdelen. Het zegt veel meer dan alleen maar fans van Jinek denken. Ze legde iets bloot, wat ze wellicht zelf niet eens in de gaten had.

Jan Roos is veel meer nog dan een Geert Wilders een open boek. Hij is helemaal niet geïnteresseerd in een zetel in de Tweede Kamer. En al helemaal niet om er oppositie te voeren. Zijn werkelijke agenda is vernietiging van het democratisch apparaat.

Net zoals met het Oekraïne-referendum ging het helemaal niet om dat armzalige voormalige Sovjet-land. Na het referendum gaven de initiatiefnemers van Geen Peil in niets aan duidelijkheid te wensen overlatende taal aan, dat het hen alleen maar ging om het vernielen van de Europese Unie.

Het was en is regelrecht schande dat linkse partijen zich schaarden achter dit referendum. En nu nog zeuren over het feit, dat de regering niet wenst te luisteren naar de mening van 18 procent van de bevolking, als het om zo'n belangrijk onderwerp gaat. Hoewel de regering hier mede schuldig aan was, door van te voren te verklaren de uitslag van het referendum te zullen respecteren.

In alles wordt duidelijk dat de rechtspopulisten helemaal niet uit zijn op een belangrijke rol in het parlement. Ze weten dat een meerderheid er voor hen niet in zit. Liever proberen ze de verkiezingen te verstoren met kletspraatjes en dan zal het hen worst zijn dat ze de wacht aan worden gezegd door Alexander Pechtold en Jinek.

Hoe ver je kunt gaan in die vernielzucht laat Wilders continu zien door niet deel te nemen aan het debat, maar wel doorgaans verachtelijke tweets het net op te gooien. De verliezer van de popular vote in de Verenigde Staten is hun grote voorbeeld, maar daar nemen ze nu een heel ietsje pietsje afstand van omdat het hen in de peilingen zetels kost.

Wel hebben alle rechtspopulisten net als Trump een merkwaardige liefde voor Putin. Ook sommige linkse spraakmakers doen hieraan mee. Liefst vergezeld van plaatjes van de heldhaftige strijd van de Sovjets tijdens de Tweede Wereldoorlog. Tja, waarom niet van de landing op Omaha Beach door de Amerikanen? Oh nee, dat was onder een redelijke president.

Die linkse nuttige idioten verkeren nog immer in de veronderstelling dat Rusland iets van links is. Dat hebben de rechtspopulisten beter gezien. Na het cowboy-kapitalisme van na Gorbatjow is er weinig meer over van het voorheen communistische bolwerk. Het is zo mogelijk rechtser dan de Verenigde Staten.

Ja, ze kunnen wel met elkaar opschieten al die leiders, die weinig op hebben met democratie, menselijkheid of wat voor aardige eigenschap dan ook. Trump, Putin, Erdogan, Nethanyahu, ze kunnen het prima met elkaar vinden. Ze hebben immers allemaal dezelfde agenda. Vernietiging van de Westerse democratie. Het komt ze niet uit in hun streven naar alleenheerschappij, liefst van het witte ras.

Laat je dus niet gek maken door kletskoek over identiteit. Witte of zwarte piet, paas- of voorjaarseitjes, kerst- of feestdagen. Het is allemaal afleiding. Laat de mafketels van VNL, PVV liever links liggen. Zwijg ze dood. Het is ze alleen om vernielzucht te doen. Ze verdienen geen publiciteit.

Hoe mooi het ook is dat Jinek Jan Roos de maat neemt. Laten we maar weer over inhoud gaan praten. En eindelijk eens serieus het debat aangaan over de grootste bedreiging van ons allemaal: de klimaatverandering. Ontkend door PVV, een deel van de VVD en min of meer onbelangrijk gemaakt door de pers.


Mijd ze, die dwaallichten. Het is allemaal geklets. Er is geen grote onenigheid in de wetenschap over de oorzaken van de klimaatverandering. Hooguit een enkele dwarsbongel die nog volhoudt dat mensen er niets mee te maken hebben, of dat er helemaal geen opwarming is. En stem straks of je leven ervan afhangt. Dat klopt ook nog.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten