maandag 30 januari 2017

PVV-stemmer pas op, hij meent




Het enige voordeel van de razernij die nu de Verenigde Staten overheerst, is de waarschuwing die het inhoudt voor Europa en Nederland in het bijzonder. Alle potentiële PVV-aanhangers opgelet.

Wat hebben we gelachen om die idioot daar in Amerika. Zo’n gekke kuif en lelijk hoofd was alleen maar goed om de Republikeinen onderuit te halen. En dat gekrijs over een muur in het Zuiden, over een ban op inreizende moslims, ach, voor de bühne.

Nu zit de idioot op de belangrijkste stoel van de VS, omringd door valse raadgevers. En verdomd, je moet het hem nageven: zijn verkiezingsbeloften komt hij na. Dat had niemand verwacht, waarschijnlijk een flink deel van zijn stemmers ook niet. Natuurlijk, dat deel van het Amerikaanse electoraat, waarvan we allang wisten dat het knettergek was, vindt het mooi.

Maar een behoorlijk deel van het electoraat heeft op hem gestemd uit terecht protest tegen de status quo. Tegen de verwaarlozing van al die mensen die in de steek gelaten zijn na het verdwijnen van industrie en sluiten van de mijnen. Je kunt het die mensen kwalijk nemen, dat ze op Trump stemden, maar spijt zullen ze nu wel hebben.

Dat is de waarschuwing voor Nederland. Denk niet dat het wel meevalt met de intenties van Geert Wilders. De man heeft door zijn jarenlange zelf veroorzaakte isolatie, een flinke radicalisering ondergaan. En denk nu niet, dat dit wel minder wordt, als hij echt macht zou krijgen.

Net als de gek Trump zal ook de gestoorde Wilders niets terugnemen van zijn verachtelijke programma. Nederland uit de EU, de grenzen dicht voor moslims, moskeeën gesloten etc., het zal allemaal gebeuren. Zijn aanhang, de mensen die op hem stemmen uit wanhoop over de nog altijd aan het marktdenken verslaafde kabinet, neemt het vast niet allemaal serieus.

Sterker nog, het zou zo maar kunnen dat ze helemaal niets moeten hebben van zijn standpunten op het gebied van klimaatbeleid. Die moslimbuurman, die toch zo aardig is, wil de PVV-stemmer niets in de weg leggen. Ja, die terrorist wel natuurlijk, maar daarin staat hij niet alleen. Dat willen we allemaal.

Juist daarom is een waarschuwing aan het electoraat op zijn plaats. Kijk uit, Wilders meent het echt. Hij zal de media, waar dat kan de mond snoeren en het land in een ongekende afgrond storten. Dan kan die PVV-stemmer niet roepen, dat hij het zo niet had bedoeld. Lees het A-viertje van zijn programma maar.

Nog steeds staat Wilders te juichen bij alles wat de grote dwaas in Amerika doet. En al die andere apologeten van Trump onder extreemrechts zijn een tikkie stil, maar inwendig zullen ze ook Trump toejuichen. Jan Roos, Thierry Baudet, ze zijn levensgevaarlijk. Denk daar maar eens goed over na, bij de stembusgang.

We hebben geen zin in gemekker na een grote overwinning van extreemrechts. Het is nu aan de fatsoenlijker politici dit klip en klaar over het voetlicht te brengen. Niet lafhartig afwachten en proberen de PVV-stemmer maar je toe te lokken met een PVV-light programma. Neem stelling en maak het mensen duidelijk wat hen te wachten staat. Al is de kans klein dat de PVV echt de meerderheid krijgt, je weet maar nooit. Laat ze maar naar Trumpland kijken.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten