zaterdag 17 maart 2018

Stop het gezwatel

Houdt het nu nooit op? Godsamme, slingert Wilders een onzinnig anti-islampropagandafilmpje de ether in en de godganse anti-Wilders brigade weer op de achterste benen. Niemand die helder kan denken.

Het was zo simpel geweest. Wilders is uit het nieuws en zoekt iets nieuws. Kan iedereen met een beetje boerenverstand begrijpen. Wat was dan de beste reactie geweest? Negeren dus en Wilders was definitief op afstand gezet. Helaas de sociale en traditionele media zitten in de verkiezingsmode.

En dat betekent dat elke ophef nog verder wordt opgeblazen. Dat helse populisme van de hedendaagse politici zou moeten worden afgestraft door verstandige media, zoals die in de VS nu strijden tegen Trump. In Nederland blazen ze gewoon het populistische deuntje mee.

Al enkele maanden kan ik het nu van een mooie afstand aanschouwen en dan lig je er niet van wakker. Nu ben ik even een paar dagen in Nederland en verdomd je wordt eronder bedolven. De kranten staan bol van het identiteitsgelul en tegelijk gewone burgers aan het woord laten met heel andere problemen.

Niemand die het vreemd vindt. Ik weet het, in Spanje heb je de dwaasheid van de separatisten in Catalunya, terwijl anderzijds de politici met de grootste mond op de lijst van te vervolgen corrupte lieden staan. Toch is het daar minder dwaas dan de onzin in Nederland.

Ergens heb je nog het idee dat het ergens over gaat. De straten stromen nergens zo vol om te demonstreren voor gelijke rechten van vrouwen. Niks identiteitspolitiek, dit is reƫel strijden tegen onrecht. En de rechts-conservatieve regering kan er door de massaliteit van het protest niet meer omheen.


De vraag rest, houdt het dan nooit op in Nederland? Stop de onzin, de leuterkoek, stop het gezwatel. Maak de politiek en de media weer steunpilaren van de democratie. Sta niet langer toe, dat ze die onderuit halen. Dat zou een mooi cadeau zijn als ik weer even langs kom, maar ijdele hoop, vrees ik.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten