woensdag 15 mei 2019

Een kloteweek


Er zijn van die dagen, die je liever zou vergeten. Eigenlijk de hele week is al fucking klote, om het maar eens hardop te zeggen. Kunnen we niet in massale vergetelheid verzinken en net doen of deze week niet is gebeurd. Oh, koning Alzheimer, het kan nog.
Op de sociale media zag ik de verzuchting voorbij komen van een vrouw, die mannenhanden tot aan de manchetten in haar uterus voelde na het nieuws van deze dag. Dat is wellicht een juiste constatering: witte mannen die nog even hun stempel voor jaren achterlaten op een maatschappij en vooral het vrouwelijke deel ervan, dat hunkert naar verandering.
Het hardst komt de wet tegen abortus in Alabama aan. Daar waar louter witte achterlijke mannen de vrouwen even hun plaats denken te kunnen wijzen. Wetend dat wat ze besluiten ongrondwettelijk is, in de hoop dat de mede door Trump benoemde conservatieve rechters van het hooggerechtshof de bestaande en correcte abortuswetgeving zullen omdraaien.
En ze hebben verdomme nog een kans van slagen ook. Dan moeten de artsen vanuit het buitenland weer met een abortusboot voor de kust van de Verenigde Staten liggen, zoals ze al voor andere derde wereldlanden hebben gedaan. Ja, het land dat de westerse ´beschaving´ moet beschermen. Met zijn vervloekte evangelicals die hun kwalijke sporen nalaten over de hele wereld.
En in Nederland, het land zonder biodiversiteit, juicht de goegemeente over de terugkeer van de herriemachinerie van de Formule 1 naar de duinen bij Zandvoort. Wee de dorpsgenoot die er iets van durft te zeggen. Het is de prins die het land erin heeft geluisd, maar op dat prinszijn mag je hem niet aanspreken. Hij heeft het allemaal zelf bereikt.
Degenen buiten het dorp die klagen over de herrie in een natuurgebied wordt zuurheid verweten. Het is natuurlijk weer links dat de geneugten van de gewone man wil verbieden. De lulkoek. Want het zijn vooral welgestelde witte mannen van middelbare leeftijd die de herrie opzoeken en veelal zelf veroorzaken. En altijd met steun van de VVD.
Ik herken ze, de steunpilaren van de herriemachinerie die het volle Nederland met politieke steun verzieken. Je zult maar in de buurt van een vliegveld of –basis wonen. En dat is nogal snel het geval in een klein land dat alles zelf wil hebben. Klagen mag niet, want dan ben je zuur en links en wil je de gewone man zijn speeltje afnemen.
Sodemieter toch een eind op. En doe het snel, liefst voor de verkiezingen. Dat bespaart ons het triomfantelijke geneuzel van domrechts als ze weer hun zeteltjes winnen in Europa. Als het je niet interesseert, stem dan niet. Hou je mond als je te stom bent om elementaire beginselen van democratie te snappen.
Democratie is voor mensen die het goede willen. Die zich informeren alvorens te stemmen. Die kranten lezen, die boeken tot zich nemen en de informatie van sociale media op hun waarde kunnen beoordelen. De rest mag zijn stembriefje blanco inleveren. Evangelicals eerst. En daarna de mensen die bozer zijn over het bezetten van een helse boerderij dan over het leed dat varkens er wordt aangedaan.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten