woensdag 20 juni 2018

Tijd voor woede



Langzaam zwelt de boosheid aan. Als doorgaans mild mens kan ik mij niet herinneren zo pissig geweest te zijn. Over het grote zwijgen van de weldenkende medemens. Waar zijn jullie?

Natuurlijk de woede over het optreden van Trumps nazitroepen bij de zuidgrens is gemakkelijk. Maar waarom niet dezelfde woede over de complotdenkers die aanvallen uitvoeren op de geloofwaardigheid van aanklagers van misstanden. De Ann Coulters van deze wereld zouden allang in de cel moeten zitten.

In Nederland wordt het dossier over de af te schaffen dividendbelasting al maar dikker en stiller wordt het. De Jeugdzorg in de problemen met alle gevolgen van dien door bezuinigingen van onverstand bij gemeenten, we melden het en zwijgen erover. Woest kan ik erom worden, omdat het ook zo voorspelbaar was.

In Europa sluiten we de kring niet om Merkel die op een vuige manier wordt aangevallen door de nieuwe vijand van het Westen Donald Trump. Sluit de rijen en erken dat het Transatlantisch verbond verleden tijd is. De Amerikaanse hufters worden gesteund door te veel landgenoten en zelfs in Nederland weerklinken hun ideeën.

Feiten doen erin de migratiecrisis allang niet meer toe. Gelul is het allemaal. We hebben die mensen die hier bereid zijn voor een hongerloontje te werken stomweg nodig. Maar nee, de Nederlandse media verschaffen de leugenachtige anti-immigratiepartijen een luisterend oor uit angst voor de fictieve 'boze burger'.

Redelijke mensen die bezwaar aantekenen worden aangehoord en dat is het dan wel. Vloek het volk stijf. Scheld ze de huid vol, zeg ze dat ze dom zijn, dat zijn ze. Houd dat vol, tot ze gaan nadenken. Die zachte aanpak werkt niet.

De tegenpartij is het kwaad. Is de regering van Trump, de ploeg van Rutte, de regering van Conte in Italië. Wat is het een zegen te wonen in het land van Pedro Sanchez waar een conservatieve stad als Valencia de haven opent voor een rondzwervende boot vluchtelingen. 

En weer wordt ik woest op cynische commentaren op Spanje in Nederlandse kranten, op nazis die zich keren tegen de komst van vluchtelingen. Om met Robert de Niro te eindigen: Fuck you. Dat volstaat. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten